Gogosari marinati umpluti cu legume

de anisoara in Mancaruri de post, 2 Feb 2010 | 8265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de gogosari sau ardei grasi de marime mijlocie  
  • 100 gr de usuturoi
  • o vinata mijlocie
  • 4 morcovi
  • o ceapa
  • ulei de prajit

  pentru marinada

  • 200 ml de ulei 
  • 100 ml de otet de masa alb  
  • 30 gr de miere de albine
  • 2 frunze de dafin  
  • piper aromat in boabe  
  • frunze de leustean 
  • 1 lingurita de sare  
  • 3 catei de usturoi taiati felii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari marinati umpluti cu legume:

Se spala bine toate legumele si se usuca. La gogosari  se inlatura  codita si semintele.Gogosarii ramin intregi. Vinata se taie rondele si se preasara cu putina sare fiecare feliuta. se pun toate rondele de vinata intr-o farfurie si se lasa sa se scurga sucul . Se curata tot usturoiul si se piseaza.

Se curata morcovul si ceapa. Ceapa se taie foarte marunt, si se prajeste intr-o tigaie cu ulei, apoi se adauga morcovul ras prin razatoare si se prajeste cu ceapa. Se rastoarna intr-un vas separat sa se raceasca, apoi se adauga usturoiul pisat , se pipereaza , se amesteca bine.  

Intr-un ceaun se toarna toate ingredientele pentru marinada. Cind incepe sa fiarba marinada se adauga  jumatate din gogosari , se amesteca bine si se lasa sa fiarba max 5 minute ( la prima vedere , gogosarul pare putin crud- asa trebuie sa fie. Ii scoatem intr-un vas cu capac deasupra  si adaugam a 2 jumatate de gogosari. Procedam la fel.

Intr-o tigaie se prajesc vinetele taiate rondele pe ambele parti, la foc mijlociu. Se umplu toti gosarii marinati si calduti , iar deasupra se acopera cu cite o feliuta de vinata prajita. Se pun in straturi toti in vasul unde au fost gogosarii la marinat. Se toarna marinada inferbintata peste ei , se pune capacul si se lasa la marinat 2 zile.

Se servesc la masa cu carne preparata la gratar sau cartofi preparati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

anisoara 1

06.02.2010, 20:26

Spor la munca , Mihaiela

danygospodina 1

07.02.2010, 22:56

CE minunatie! Atatea sunt, ca nu mai dovidesc cu comentariile.

anisoara 1

08.02.2010, 16:36

Cu placere gospodino.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salată de vinete cu ceapă